22 de maig del 2014

Un Geocaching en honor a les abelles

Aquesta primavera he estat entrevistant varis pagesos de Sant Martí Sarroca, i m'ha cridat força l'atenció una preocupació que tenen i que ens pot afectar a  tots.

Es veu que s'han adonat que el nombre d'abelles està disminuint. Això és un problema molt greu, perquè la majoria d'arbres es reprodueixen per pol·linització.
La pol·linització és el trasllat del pol·len de flor en flor que fan les abelles.
Presseguers, pomeres, cirerers i ametllers, són arbres que no poden produir fruits sense les abelles. La majoria de fruits que mengem es reprodueixen gràcies a elles. Per tant no podem viure sense abelles, perquè són bàsiques per els nostres ecosistemes i la nostra cadena alimentaria.

Segons alguns pagesos, l'elevat ús de pesticides pot ser una de les causes de la desaparició de tants exemplars, igual que el canvi climàtic, amb l'augment de les temperatures a nivell global. Per això és molt important que prenguem consciencia i que actuem com abans millor.

Com que crec que és un problema greu, he estat pensant quina seria la millor manera per transmetre la problemàtica i he pensat fer una bona passejada i un joc per reflexionar la importància que tenen les abelles per a tothom. 

El joc que proposo és un GEOCACHING!! Per als que no coneixeu que és, Geocaching és una plataforma web i una app. Que permet trobar "geocaches" amagats per qualsevol lloc del planeta.  Els "geocaches" són unes caixes on a dins es troba un petit regal i una llibreta on hi ha el nom de tothom que l'ha trobat. 

És un joc molt divertit perquè gràcies al GPS del mòbil pots buscar petits tresors amagats on menys t'ho esperes. És genial per fer amb família i una manera diferent de fer una passejada i conèixer llocs nous. El mòbil et guiarà fins al tresor. I us podeu convertir amb uns aficionats a buscar geocachings, i col·leccionar-ne.

L’enllaç per participar en el joc és el següent i l’hem titulat el Camí de la Pagesía i les abelles.


 Voleu saber que amaga el nostre??? Animeu-vos a buscar-ho i contribuïm a que no desapareixien les abelles! 


1 comentari:

  1. Hola Martina,

    Gràcies per afegir-te a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de bloguers de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

    T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu blog cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

    Recorda que al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

    Salutacions i felicitats pel blog!

    Daniel García Peris
    www.danielgarciaperis.cat

    ResponElimina