Els productes de Sant Martí Sarroca

Varietats de vinya típiques que es conreen a Sant Martí Sarroca
(Font: D.O. Penedès)

Xarel·lo
Una de les varietats tradicionals, pròpia de la zona del Penedès. Es poden elaborar grans vins Blancs de Xarel·lo, i també criances de Xarel·lo tant sola com juntament amb les altres dues varietats autòctones del Penedès, el Macabeu i la Parellada. Produeix els vins blancs secs i afruitats considerats com els més típics de la D.O. Penedès. 


 
 Macabeu
Es troba bàsicament al Penedès Central, aquesta varietat aporta als vins blancs de cupatge del Penedès el seu aroma afruitat i la seva acidesa. 


 
Parellada
És la més fina de les varietats blanques tradicionals del Penedès. Produeix blancs aromàtics, secs, de graduació moderada, aroma fresc i una delicada acidesa afruitada. 



 
 
Chardonnay
Aquesta varietat internacional va ser introduïda al Penedès als anys seixanta i aclimatada amb èxit. Aquest raïm aporta aromes i cos als vins blancs del Penedès. Amb aquesta varietat s'elaboren vins blancs joves i molt afruitats, així com vins de criança.


Pinot Noir
Varietat tradicional que ha demostrat una gran capacitat d'aclimatació al Penedès. Dóna excel·lència aromàtica i admet un bon envelliment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada