La cuina catalana és una representació cultural i un patrimoni que cal contribuir a preservar i a difondre, ja que és un dels elements que conforma la nostra identitat. És també part de la nostra història i ens distingeix com a símbol de qualitat al món.
Malauradament, avui dia, per manca de temps, s’està deixant de cuinar a casa, o com a mínim s’està començant a cuinar d’una manera tan diferent que tota la riquesa del saber tradicional associat a aquest àmbit es podria arribar a perdre en poques dècades. I és aquí on rau la importància d'aquesta candidatura i reconeixement per part de la UNESCO.
També és cert que molta gent, a casa seva, s’interessa per la tradició culinària i la practica, recreant els sabors que vénen del seu passat, i d’altra banda, als restaurants, molts professionals també s’encarreguen d’oferir aquest tipus de cuina al públic. Molts d’aquells que a casa ja no en poden gaudir van als restaurants per retrobar-se amb la seva memòria del gust en forma d’escudelles, trinxats, suquets, flams…
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada