17 de juliol del 2012

Patates a punt de collir!


L'arribada de l'estiu ha canviat molt el paisatge de Sant Martí Sarroca. El passat cap de setmana vaig poder agafar la bicicleta i fer una passejada pels voltants del poble, i ara que faig una mirada enrere me'n adono de com varien els colors, la llum i les olors en només uns quants mesos. Algunes espècies de raïm ja han començat a prendre color i els ceps, que durant l'hivern no aixecaven un pam de terra, ara llueixen alts i esplendorosos.

Les olors que desprenen els horts fan ganes de no esperar més a que madurin els tomàquets i la resta d'aliments tenen uns colors intensos i vius. Un dels pagesos que em vaig trobar em va dir que aquesta setmana ja hauran de collir les patates, per les ametlles esperaran a final de mes.

Originària de l'Amèrica del Sud, la patata va arribar a Europa a la segona meitat del segle XVI però no va ser fins a la darreria del segle XVIII que, a causa de les greus crisis agrícoles de l'època, s'inicià el consum de patates per l'home. El seu conreu com a aliment humà es generalitzà al començament del segle XIX. Avui dia, la patata és un dels conreus més importants del món i és un aliment fàcilment digerible i amb un alt valor nutricional. Existeix un gran nombre de varietats i són presents a moltes de les nostres receptes. 
A Sant Martí Sarroca també s'hi cultiva, es pot identificar fàcilment per la flor que fa la planta, la podeu veure a la següent fotografia. Definitivament és una molt bona època per gaudir del paisatge martinenc i veure en primera persona com es treballa el camp i quins productes se'n extreuen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada